تبادل
لینک هوشمند
برای تبادل
لینک ابتدا ما
را با عنوان
حقوق قضایی و آدرس
hoghoughsabt.LXB.ir لینک
نمایید سپس
مشخصات لینک
خود را در زیر
نوشته . در صورت
وجود لینک ما در
سایت شما
لینکتان به طور
خودکار در سایت
ما قرار میگیرد.
آیین نامه جذب، انتصاب و پرداخت فوق العاده ویژه رؤسا و اعضای شعب سازمان تعزیرات حکومتی
شماره۱۰۵۱۵۷/ت۵۰۷۵۹هـ ۱۱/۹/۱۳۹۳
آیین نامه جذب، انتصاب و پرداخت فوق العاده ویژه رؤسا و اعضای شعب سازمان تعزیرات حکومتی
وزارت دادگستری ـ معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور
معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور
هیأت وزیران در جلسه ۲۸/۸/۱۳۹۳ به پیشنهاد شماره ۰۸۰۹۹/۰۱/۹۳ مورخ ۱/۴/۱۳۹۳ وزارت دادگستری و به استناد بند (ب) و تبصره (۱) ماده (۱۱) و ماده (۷۶) قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز ـ مصوب ۱۳۹۲ـ ، آیین نامه جذب، انتصاب و پرداخت فوق العاده ویژه رؤسا و اعضای شعب سازمان تعزیرات حکومتی را به شرح زیر تصویب کرد:
آیین نامه جذب، انتصاب و پرداخت فوق العاده ویژه رؤسا و اعضای شعب سازمان تعزیرات حکومتی
فصل اول ـ جذب و انتصاب رؤسا و اعضای شعب
ماده ۱ـ شرایط عمومی و اختصاصی جذب و انتصاب رؤسا و اعضای شعب سازمان تعزیرات حکومتی که از این پس در این آیین نامه به اختصار «سازمان» نامیده می شود، به شرح زیر می باشد:
الف ـ شرایط عمومی:
۱ـ تابعیت اصلی جمهوری اسلامی ایران.
۲ـ اعتقاد و التزام عملی به دین مبین اسلام، ایمان و عدالت.
۳ـ التزام عملی به قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و اصل ولایت مطلقه فقیه.
۴ـ عدم وابستگی تشکیلاتی به احزاب، سازمان ها و گروه های غیرقانونی یا قطع وابستگی به آنها.
۵ ـ طهارت مولد.
۶ ـ داشتن سلامت جسمی و روانی و توانایی برای تصدی ریاست و عضویت شعبه.
۷ـ نداشتن سابقه محکومیت کیفری مؤثر.
۸ ـ حسن شهرت، اخلاق و امانتداری.
۹ـ عدم اعتیاد به مواد مخدر و روان گردان.
۱۰ـ داشتن کارت پایان خدمت وظیفه عمومی یا معافیت دائم از خدمت.
۱۱ـ داشتن حداقل (۲۵) و حداکثر (۴۰) سال تمام.
ب ـ شرایط اختصاصی:
دارا بودن حداقل مدرک تحصیلی کارشناسی پیوسته در رشته حقوق یا علوم قضایی از دانشگاه های مورد تأیید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و دانش آموختگان سطح سه حوزوی و بالاتر از حوزه های مورد تأیید شورای عالی حوزه های علمیه.
تبصره ـ دارندگان مدارک تحصیلی دانشگاهی بالاتر به شرطی می توانند در آزمون ورودی شرکت نمایند که مدرک کارشناسی آنان در یکی از رشته های مذکور در بند (ب) ماده (۱) یا حوزوی باشد.
ماده ۲ـ رؤسا و اعضای شعبی که تا قبل از تصویب این آیین نامه در شعب مذکور شاغلند، ظرف سه سال از تاریخ ابلاغ این آیین نامه با مقررات آن مورد تطبیق قرار می گیرند و در صورت انطباق، پس از کسب نصاب علمی در آزمون و موفقیت در مصاحبه حسب شرایط به عنوان رئیس یا عضو شعبه پذیرفته خواهند شد و در صورت عدم انطباق، ادامه خدمت آنان با رعایت سایر مقررات در سایر بخش های اداری و غیرقضایی بلامانع است.
تبصره ۱ـ مدرک تحصیلی فقه و مبانی حقوق رؤسا و اعضای شعب موضوع این ماده، مدرک معتبر موضوع بند (ب) ماده (۱) محسوب می شود.
تبصره ۲ـ دارندگان مدارک تحصیلی کارشناسی سایر رشته ها، به شرط داشتن چهار سال سابقه تصدی در شعب و سایر شرایط مذکور در ماده (۱) می توانند در آزمون شرکت کنند.
تبصره ۳ـ به میزان سابقه خدمت افراد موضوع این ماده به حداکثر سن موضوع جز (۱۱) بند (الف) ماده (۱) افزوده می شود.
ماده ۳ـ جذب داوطلبان تصدی ریاست و عضویت شعبه از میان متقاضیان دارای شرایط عمومی و اختصاصی و از طریق آزمون عمومی کتبی و مصاحبه تخصصی و حرفه ای، با نظارت کمیسیون موضوع ماده (۴) صورت می پذیرد.
ماده ۴ـ کمیسیون جذب و انتصاب رؤسا و اعضای شعب سازمان به منظور تعیین زمان و نحوه برگزاری آزمون کتبی و مصاحبه تخصصی و حرفه ای متقاضیان جدید، برگزاری آزمون رؤسا و اعضای شعب شاغل فعلی، بررسی و تعیین نمره متقاضیان و اعلام نتیجه به مراجع نظارتی سازمان جهت بررسی صلاحیت افراد پذیرفته شده در آزمون، از افراد زیر تشکیل می گردد:
۱ـ رئیس سازمان (رئیس کمیسیون)
۲ـ نماینده وزیر دادگستری
۳ـ نماینده معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور
۴ـ معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان (دبیر کمیسیون)
۵ ـ معاون حقوقی و نظارت سازمان
۶ ـ مدیرکل حراست سازمان
تبصره ۱ـ تصمیمات کمیسیون که با اکثریت آرا اتخاذ می شود پس از تأیید وزیر دادگستری لازم الاجرا است.
تبصره ۲ـ درغیاب رئیس کمیسیون، معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان، ریاست آن را به عهده خواهد داشت.
ماده ۵ـ داوطلبانی که در آزمون کتبی حداقل شصت درصد (۶۰%) کل نمره را کسب نمایند برای انجام مصاحبه تخصصی و حرفه ای دعوت می شوند. کسب حداقل شصت درصد (۶۰%) کل نمره در مصاحبه نیز الزامی است.
تبصره ـ داوطلبان، حداکثر دو بار می توانند در مصاحبه تخصصی و حرفه ای شرکت نمایند و در صورت عدم قبولی باید مجدداً در آزمون کتبی شرکت کنند.
ماده ۶ـ چنانچه کمیسیون موضوع ماده (۴)، صلاحیت داوطلب را احراز نکند یا رد نماید، مراتب به وسیله دبیرخانه کمیسیون به طور کتبی به وی ابلاغ خواهد شد و داوطلب می تواند ظرف بیست روز از تاریخ ابلاغ تصمیم کمیسیون، اعتراض خود را به صورت مکتوب به دبیرخانه تسلیم نماید. اعتراض وی توسط کمیسیون تجدیدنظر متشکل از افراد زیر مورد بررسی و اتخاذ تصمیم قطعی قرار می گیرد:
۱ـ رئیس سازمان
۲ـ معاون حقوقی وزیر دادگستری
۳ـ نماینده معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور
۴ـ یکی از رؤسای شعب عالی به انتخاب وزیر دادگستری
۵ ـ مدیرکل ارزیابی عملکرد سازمان
تبصره ـ تصمیمات کمیسیون یاد شده که با اکثریت آرا اتخاذ می شود، پس از تأیید وزیر دادگستری لازم الاجرا است.
ماده ۷ـ پذیرفته شدگان موظفند حداقل شش ماه دوره کارآموزی را در محلی که سازمان تعیین می نماید طی کنند.
تبصره ۱ـ کارآموز موظف است در دوره های آموزشی سازمان شرکت نماید.
تبصره ۲ـ محتوای آموزشی مورد نیاز دوره کارآموزی شامل پودمان ها، عناوین، سرفصل ها و ساعات آموزشی، نحوه ارزشیابی آموزشی و دوره ها و محل برگزاری، توسط شورای آموزش سازمان تعیین می گردد.
تبصره ۳ـ دوره کارآموزی به صورت تمام وقت می باشد و هرگونه اشتغال یا تحصیل در طول دوره ممنوع است.
ماده ۸ـ در پایان دوره کارآموزی، اختبار پایان دوره توسط کمیسیون به عمل خواهد آمد و در صورت موفقیت، احکام تصدی شعبه توسط رئیس سازمان صادر خواهد شد.
ماده ۹ـ داوطلبانی که برای خدمت در استان یا استان های معینی پذیرفته می شوند، موظفند در همان استان خدمت کنند.
تبصره ـ سازمان در تعیین محل خدمت رؤسا و اعضای شعب و جابجایی آنان مجاز است.
ماده ۱۰ـ سازمان موظف است برای راه اندازی اداره تعزیرات در شهرستان هایی که فاقد اداره بوده و ایجاد آن ضروری باشد، مطابق مقررات، مجوز جذب نیروی انسانی مورد نیاز و شکل گیری آن را از معاونت های برنامه ریزی و نظارت راهبردی و توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور اخذ نماید.
فصل دوم ـ تشکیل شعب ویژه
ماده ۱۱ـ به منظور رسیدگی و صدور رأی در پرونده های تخلفاتی قاچاق کالا و ارز، شعبی از سازمان به عنوان شعب بدوی ویژه قاچاق اختصاص می یابد.
تبصره ۱ـ شعبه بدوی ویژه با حضور یک نفر رئیس تشکیل می گردد.
تبصره ۲ـ رئیس سازمان می تواند برحسب میزان پرونده ها و تعداد شعب ویژه، به تعداد کافی عضو علی البدل بدوی تعیین نماید. عضو علی البدل در غیاب رؤسای شعب تعزیرات یا حسب ارجاع رؤسای ادارات، وظیفه رسیدگی دارد و مانند رئیس شعبه دارای اختیار رسیدگی و اتخاذ تصمیم نسبت به پرونده هاست.
تبصره ۳ـ رئیس سازمان می تواند از عضو علی البدل در اجرای احکام و بازرسی نیز استفاده نماید.
ماده ۱۲ـ شعب تجدیدنظر ویژه قاچاق با حضور یک نفر رئیس و دو نفر مستشار تشکیل می گردند. جلسه شعب یاد شده با حضور رئیس و حداقل یکی از مستشاران رسمیت یافته و رأی صادره با نظر موافق حداقل دو نفر از اعضا معتبر و لازم الاجرا خواهد بود.
تبصره ـ رئیس سازمان می تواند برای شعب تجدیدنظر ویژه، عضو علی البدل تجدیدنظر (قاضی و مستشار) تعیین نماید.
ماده ۱۳ـ شعب تجدیدنظر ویژه قاچاق به صورت متمرکز در ستاد سازمان تشکیل می شود. در صورت درخواست ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز و به تشخیص رئیس سازمان و موافقت وزیر دادگستری، شعب تجدیدنظر ویژه بنا به ضرورت در استان های دارای اولویت و گلوگاه ها تشکیل خواهد شد.
فصل سوم ـ نحوه انتصاب رؤسا و اعضای شعب ویژه
ماده ۱۴ـ رؤسای شعب بدوی ویژه قاچاق از بین رؤساء یا اعضای شعب سازمان که حداقل دارای سه سال سابقه خدمت در تصدی شعبه سازمان باشند، با ابلاغ رئیس سازمان منصوب می شوند.
ماده ۱۵ـ رؤسای شعب تجدیدنظر ویژه قاچاق به پیشنهاد رئیس سازمان با تأیید وزیر دادگستری از بین قضاتی که حداقل دارای پایه نه (۹) قضایی باشند، پس از موافقت رئیس قوه قضاییه و با ابلاغ ایشان منصوب می گردند.
تبصره ـ در صورت تعدد شعب تجدیدنظر ویژه قاچاق، رئیس شعبه اول تجدیدنظر با پیشنهاد رئیس سازمان و موافقت وزیر دادگستری به عنوان رئیس شعب تجدیدنظر ویژه منصوب می شود.
ماده ۱۶ـ مستشاران و اعضای علی البدل تجدیدنظر ویژه قاچاق از بین رؤسای شعب سازمان که حداقل هشت سال سابقه تصدی شعبه داشته باشند با پیشنهاد رئیس سازمان و تأیید وزیر دادگستری منصوب می گردند.
فصل چهارم ـ فوق العاده ویژه
ماده ۱۷ـ در اجـرای تبصره (۱) مـاده (۱۱) قـانون مبارزه با قاچـاق کـالا و ارز ـ مصوب ۱۳۹۲ـ و با لحاظ اعداد مبنای گروه های شغلی یک تا هشت موضوع آیین نامه تعیین گروه های شغلی و ضوابط مربوط به ارتقا گروه و تغییر مقام قضات به شماره ۱۰۰/۶۲۲۶/۱۳۸۹۹۰۰۰/۲/۲۰ مورخ ۲۰/۲/۱۳۸۹ و اصلاحیه بعدی آن به شماره ۱۰۰/۳۴۶۲۵/۹۰۰۰ مورخ ۸/۶/۱۳۹۳، موضوع تبصره (۲) ماده (۱۴) قانون نظام هماهنگ پرداخت کارکنان دولت ـ مصوب ۱۳۷۰ـ و توجه به تصویب نامه شماره ۱۷۴۲/۹۰/ت۱۰۶هـ مورخ ۲۸/۱/۱۳۹۰ و اصـلاحات بعدی آن راجـع به پرداخـت فوق الـعاده ویژه قضات و با در نظر گرفتن سنوات تصدی ریاست و عضویت شعبه به شرح مندرج در ماده (۱۸)، فوق العاده ویژه رؤسا و اعضای شعب سازمان تعیین می گردد.
تبصره ـ موارد زیر به عنوان سنوات خدمت مرتبط در محاسبه سنوات خدمت لحاظ می شود:
۱ـ مدتی که شاغل مستقیماً در شعب تعزیرات حکومتی به عنوان رئیس یا عضو اشتغال داشته و همچنین در مشاغل مدیریتی و حقوقی مرتبط با امور شعب و یا به عنوان مشاور یا کارشناس حقوقی در حوزه های موضوع ماده (۲۴) در سازمان فعالیت داشته است.
۲ـ سنوات قضایی
۳ـ مدت کارآموزی.
ماده ۱۸ـ گروه های شغلی با در نظر گرفتن حداقل سنوات خدمتی در امور شعب و تخصص، سطح تحصیلات، توانمندی، نتایج ارزشیابی آنان، شرایط جغرافیایی و سختی و پیچیدگی کار و عدم نقض بیش از پانزده درصد (۱۵%) آرا در مراجع بالاتر در هر گروه شغلی و با عنایت به عناوین مرتبط با امور شعب در سازمان، به شرح زیر تعیین می گردد:
۱ـ گروه شغلی یک: عضو علی البدل شعبه بدوی، رئیس اجرای احکام
۲ـ گروه شغلی دو (حداقل ۲ سال): رئیس و عضو علی البدل شعبه بدوی، رئیس اجرای احکام
۳ـ گروه شغلی سه (حداقل ۶ سال): رئیس شعبه بدوی، مستشار و عضو علی البدل شعبه تجدیدنظر مرکز استان، رئیس و اعضای علی البدل شعبه بدوی ویژه قاچاق، معاون ارجاع و نظارت در امور شعب مرکز استان، معاون اجرای احکام مرکز استان
۴ـ گروه شغلی چهار (حداقل ۱۰ سال): رئیس شعبه بدوی، رئیس، مستشار و عضو علی البدل شعبه تجدیدنظر مرکز استان، رئیس و اعضای علی البدل شعبه بدوی ویژه قاچاق، معاون ارجاع و نظارت در امور شعب مرکز استان، معاون اجرای احکام مرکز استان
۵ ـ گروه شغلی پنج (حداقل ۱۴ سال): رئیس شعبه بدوی، رئیس، مستشار و عضو علی البدل شعبه تجدیدنظر مرکز استان، رئیس و اعضای علی البدل شعبه بدوی ویژه قاچاق، مستشاران و اعضای علی البدل شعب تجدیدنظر ویژه قاچاق، مستشاران شعب عالی، معاون ارجاع و نظارت در امور شعب مرکز استان، معاون اجرای احکام مرکز استان
۶ ـ گروه شغلی شش (حداقل ۱۸ سال): رئیس شعبه تجدیدنظر مرکز استان، مستشاران و اعضای علی البدل شعب تجدیدنظر ویژه قاچاق، رؤسا و مستشاران شعب عالی، مدیران کل تعزیرات استان، معاون ارجاع و نظارت در امور شعب مرکز استان
۷ ـ گروه شغلی هفت (حداقل ۲۲): رئیس شعبه تجدیدنظر مرکز استان، مستشاران و اعضای علی البدل شعب تجدیدنظر ویژه قاچاق، رؤسا و مستشاران شعب عالی، مدیران کل تعزیرات استان، معاون ارجاع و نظارت در امور شعب مرکز استان
۸ ـ گروه شغلی هشت (حداقل ۲۶): مستشاران و اعضای علی البدل شعب تجدیدنظر ویژه قاچاق، رؤسای شعب عالی، مدیران کل تعزیرات استان
تبصره ۱ـ در صورت افزایش ضریب فوق العاده ویژه قضات موضوع گروه های مندرج در تبصره ماده (۱۱) قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز ـ مصوب ۱۳۹۲ـ ضریب فوق العاده ویژه رؤسا و اعضای شعب سازمان موضوع این آیین نامه نیز به همان نسبت افزایش می یابد.
تبصره ۲ـ رئیس سازمان در بالاترین گروه شغلی قرار می گیرد.
ماده ۱۹ـ رؤسای شعب گلوگاه های مستقر در ایست و بازرسی های نیروی انتظامی، به ازای دو سال یا بیشتر خدمت تمام وقت در این مناطق، حداکثر برای یک بار در یک گروه بالاتر قرار می گیرند.
ماده ۲۰ـ به رؤسا و اعضای شعب شاغل در مناطق مرزی خطرپذیر و یا شعبی که به پرونده های خاص و ویژه رسیدگی می نمایند با پیشنهاد رئیس سازمان و تصویب وزیر دادگستری حداکثر تا دو گروه بالاتر اعطا می گردد.
تبصره ـ افراد مشمول مواد (۱۹) و (۲۰) به میزان گروه ارتقا یافته از لزوم توقف در حداقل سابقه خدمتی معاف می باشند.
ماده ۲۱ـ رؤسا و اعضای شعبی که بدون داشتن سنوات خدمت لازم بنا به ضرورت در گروه بالاتر قرار می گیرند مادامی که در آن گروه فعالیت داشته باشند فقط از ما به التفاوت فوق العاده ویژه متعلقه بدون اعطای گروه شغلی استفاده خواهند نمود.
تبصره ۱ـ دارندگان مدرک تحصیلی دکتری در بدو استخدام از مزایای یک گروه بالاتر از گروه مربوط استفاده خواهند نمود.
تبصره ۲ـ مدت مرخصی بدون حقوق، انفصال موقت، تعلیق جز در مواردی که منجر به منع تعقیب یا برائت شود و همچنین مأموریت آموزشی تمام وقت جزو مدت توقف در گروه منظور نخواهد شد.
ماده ۲۲ـ رئیس سازمان می تواند فوق العاده ویژه رؤسا و اعضای شعبی را که با توجه به گزارش بازرسان و مدیران مربوط و آمارعملکرد و کیفیت کار و فعالیت آنان مطلوب و قابل توجه نباشد، سالانه حداکثر تا سه ماه، تا پنجاه درصد (۵۰%) تقلیل دهد.
ماده ۲۳ـ به رؤسا و اعضای شعبی که به صورت تمام وقت به خارج از سازمان مأمور خدمت شده یا می شوند فوق العاده ویژه پرداخت نخواهد شد.
ماده ۲۴ـ اعضای شعب سازمان که به صورت مأمور در سمت های زیر اشتغال دارند از فوق العاده موضوع این آیین نامه برخوردار می شوند:
۱ـ معاونان سازمان
۲ـ دفتر رسیدگی به شکایات موضوع تبصره ماده (۲۳) آیین نامه سازمان تعزیرات حکومتی ـ مصوب ۱۳۷۳ـ
۳ـ دفتر مدیریت عملکرد
۴ـ دفتر کل مبارزه با قاچاق کالا و ارز
۵ ـ دفتر نظارت بر اجرای احکام
۶ ـ دفتر حقوقی
۷ـ دفتر هماهنگی امور استان ها
تبصره ـ در دفتر کل مبارزه با قاچاق کالا و ارز صرفاً از رؤساء و اعضای شعب ویژه قاچاق استفاده می شود.
معاون اول رئیسجمهور ـ اسحاق جهانگیری
نظرات شما عزیزان:
: مرتبه
[ دو شنبه 17 آذر 1393برچسب:, ] [ 12:28 ] [ هادی حیدریان وکیل قوه قضاییه ،کارشناس حقوق قضایی گرایش علوم ثبتی وکارشناسی ارشد حقوق جزاوجرم شناسی ]